25 april 2024

Orgelmuseum Hilvarenbeek

Op woensdag 10 april zijn we, om 13.30 uur, met 5 auto’s, naar Hilvarenbeek gereden. We kwamen, zoals afgesproken, om 14.00 uur bij het Orgelmuseum aan. Na de koffie of thee met een wafel met slagroom en warme kersen, konden we gaan luisteren naar het verhaal over dit bijzondere museum. Natuurlijk heeft ieder orgel zijn eigen geluid. Wat ook te beluisteren was, soms wat harder en soms wat zachter. Maar altijd bracht het ons terug in Al met al een geslaagd uitje.het verleden. Sommige kunnen bij muziek niet blijven zitten en bewegen mee of gaan de dansvloer op om alsnog een dansje te wagen. Na een uurtje kregen we een glaasje aangeboden met of zonder alcohol en voor de liefhebbers, een wijntje of een biertje. Daarna liet Trees ons zien dat ze heel goed orgel kon draaien op een klein draaiorgeltje. Ze kreeg hiervoor ook nog een diploma en dat hangt nu boven haar bed, zei ze.

Orgeldraaier Trees

      

      

Al met al een geslaagd uitje.                                                                                     Foto’s Netty en Peter

Netty Braspenning